Ontspanningsmassage

Ook honden kunnen genieten van een ontspanningsmassage.

Naast ontspanning heeft massage nog tal van andere voordelen op zowel het lichaam als op de emoties en gedrag van je hond. Een regelmatige massage houdt je hond in balans en zal eventuele problemen sneller aan het licht brengen.

Massage volgens de Corona voorschriften.

Jonge honden leren om zich overal te laten aanraken, kunen beter leren door een betere concentratie en men kan ze sneller laten ontspannen in stressvolle situaties.

Bij oudere honden houdt massage het lichaam soepel, verbetert de doorbloeding en voert afvalstoffen af. Zij genieten ook extra van de aandacht en aanrakingen.

Bij een gezonde hond werk ik met losse sessies welke afhankelijk van de hond ca 30 min tot 45 min duren. Hierbij wordt steeds rekening gehouden met het gedrag van de hond om de veiligheid van hond en masseur te garanderen. Uiteindelijk kiest de baas voor een massage , niet de hond dus het zou kunnen dat deze zich de eerste keer wat onwennig voelt. Een hond moet eerst leren om zich te laten masseren maar meestal verloopt dit zeer vlot.

De massages gebeuren steeds bij u thuis zodat de hond zich het meest op zijn gemak voelt. Zorg voor een rustige omgeving waar we niet gestoord worden en er niet teveel afleiding is.

Interesse? Maak dan vlug een afspraak via telefoon of email .

Opgelet: Massages vervangen nooit een bezoek aan de dierenarts , kinesist of gedragstherapeut. Neem bij medische problemen steeds eerst contact op met uw dierenarts. Kijk ook eerst of uw hond geen contra-indicaties vertoont. In dat geval mag hij niet gemasseerd worden.