Mijn verhaal

Communicatie zonder woorden

Reeds als kleuter had ik een speciale band met dieren en spendeerde ik heel wat tijd tussen mijn diertjes. De natuur in zijn geheel is altijd heel belangrijk voor mij geweest maar vanaf mijn 10 jaar stonden de paarden toch wel in het middelpunt. Een virus waar niets tegen opgewassen is en zoals vele tienermeisjes droomde ik dat ik over de prairie galoppeerde met een zwarte hengst zonder zadel en hoofdstel. Elke vrije minuut van mijn middelbare schoolperiode heb ik dan ook samen met mijn vrienden tussen de paarden en andere dieren doorgebracht.

welp zwarte panter 12w

In 1991 studeerde ik af als dierenartsassistente, liep een jaar stage in een gemengde praktijk en werkte ik in een paardenkliniek en daarna in een kliniek voor kleine huisdieren waar ik het genoegen had om ook enkele keren te mogen werken met welpen van de zoo. Een tijger, panter of leeuw is toch net iets anders dan een kitten. Ik had eveneens mijn eigen spreekuur voor voedingsadvies.

Na een show van de Andalusische rijschool ging er een nieuwe wereld voor mij open toen ik zag dat paarden prachtige piaffes deden zonder strakke teugels en sporen. Het natuurlijk werken met dieren had absoluut mijn aandacht. Na het zien van een show van paardenfluisteraar Monty Roberts was ik helemaal verkocht. Ik volgde zijn cursus Join-up in de Monty Roberts school in Nederland bij Annemarie Van der Toorn en Ian Vandenberghe en ik kreeg de geweldige eer enkele malen te mogen samen werken met Monty zelf .

Toen ik op latere leeftijd tijdens mijn opleiding fotografie terug meer bezig was met paarden en honden zag ik pas hoe vaak deze dieren in stress situaties verkeerden. Ik wilde ontspannen dieren op de foto en zo kwam ik toevalling in contact met hondenmassage.

Ik begon allerlei cursussen te volgen om de dieren op een zo goed mogelijke manier te helpen. Voor vele opleidingen moet echter eerst een cursus voor mensen gevolgd worden en zo kwam de interesse om ook mensen te masseren. Nadat mijn moeder door haar ziekte in een rolstoel belandde ging ik mij meer focussen op massages voor hulpbehoevenden en pijnbestrijding.

In 2013 startte ik mijn praktijk hondenmassage en dierenfotografie onder de naam Pet in the picture. Doordat de massages steeds meer tijd in beslag namen, besloot ik de fotografie op hold te zetten. Eind 2017 heb ik dan Release opgericht waaronder de massages voor mens en dier vallen. Pet in the picture fotografie blijft voorlopig nog even in de wacht.

Sinds 2017 ben ik ook werkzaam als docente Hondenmassage bij Syntra Hasselt.