Sportmassage

Sporthonden zijn atleten die een degelijke opwarming nodig hebben om blessures te voorkomen.

Honden die sporten, lange wandelingen maken of op een andere manier erg actief bezig zijn moeten behandeld worden als echte atleten om blessures te vermijden. Niet alleen bij wedstrijden maar ook bij trainingen!

Al te vaak zie ik op wedstrijden honden die pas enkele minuten voor ze moeten presteren uit hun bench gehaald worden en zonder op te warmen het uiterste van zichzelf moeten geven om daarna zonder meer weer in de bench te verdwijnen.

Je kan dit vergelijken met een atleet die languit op een bankje ligt te rusten, plots moet opstaan om een sprint te lopen of te springen om daarna terug op zijn bankje te liggen. Het zou gewoon niet bij je opkomen om dit te doen zonder warming-up of cooling down. Waarom dan wel bij honden?

Neem je deel aan wedstrijden? Dan kan je mij boeken voor de warming-up en cooling down van je honden. Een cooling down kan gebeuren tot 48u na de prestatie dus een afspraak binnen 48u na de wedstrijd is ook mogelijk. Een warming-up of cooling down duurt ca 20 min.

Een boeking voor een groep honden van een vereniging of evenement kan natuurlijk ook. Neem hierover even contact per email zodat ik je een passende offerte kan sturen.