Massage honden

Waarom massage voor honden?

Ook honden hebben last van stress. Dit kan zich zowel uiten in fysieke als gedragsproblemen. Het is dan ook heel belangrijk de oorzaak te vinden en zo het probleem verder aan te pakken. Massage kan hierbij een grote hulp zijn.

Massage is niet alleen ontspannend maar stimuleert ook het lichaam op allerlei manieren. Zo wordt de doorbloeding verbeterd, afvalstoffen afgevoerd, zenuwuiteinden gestimuleerd, spieren en gewrichten versoepeld enz. Daarnaast is ook bewustzijn van zijn lichaam zeer belangrijk voor honden.

Honden die aan sport doen zijn echte atleten. Hun spieren moeten voor en na het sporten dan ook goed gemasseerd worden om blessures te vermijden.

Door massage leert jouw hond zich overal te laten aanraken wat een bezoek aan het trimsalon of dierenarts minder stressvol maakt. Het verbetert eveneens de concentratie waardoor ze beter kunnen leren. Massage versterkt de vertrouwensband tussen hond en mens.

Of je nu kiest voor een gewone ontspanningsmassage, een massage voor fysieke of gedragsproblemen of een sportmassage het maakt niet uit. Wacht niet met een massage tot er iets mis is maar werk preventief. Het komt zowel baas als hond ten goede!