Massage paarden en ezels

ontspanning
Totale relaxatie

Sinds september 2019 kan je bij Release ook terecht voor de massage van jouw paarden.

Je paard lijkt wel gezond maar er is toch iets waar je je vinger niet op kan leggen. Mogelijk is er ergens een lichte blokkade die pijn of ongemak veroorzaakt. Hierdoor kan een paard bijvoorbeeld ongewenst gedrag tonen zoals bijten, bokken,schoppen, slecht eten of depressief zijn.

De meeste blokkades bij paarden komen verder uit stress, pijn, een slecht passend zadel of stress/blokkades bij de ruiter. Het is dus ook belangrijk dat de ruiter ontspannen en in balans is. Bij ezels vooral stress, eenzaamheid en pijn.

Massage kan eveneens een goede hulp zijn bij angstige of nerveuze paarden. Het verbetert de vertrouwensband tussen paard en mens waardoor het paard meer zichzelf kan zijn.

Massage houdt de spieren en pezen soepel, zorgt voor een betere buiging in hals en rug en voorkomt blessures. Een onderhoudsmassage kan best 1x per maand gebeuren want voorkomen is beter dan genezen.

Naast de klassieke massagetechnieken maak ik ook gebruik van de equisential touch met essentiële oliën en verschillende release technieken uit andere methodes zoals Equine touch, Masterson, T-Touch en shiatsu.

Bij paarden doe ik uitsluitend ontspannende massages, geen therapeutische of sportmassages.

Ook voor de massage van ezels kan je bij mij terecht.