Senioren/hulpbehoevend

Massage is niet enkel voor jonge mensen of bij gezondheidsproblemen!

Het is al lang geweten dat ondanks de goede zorgen van verpleging of familie, senioren toch vaak een enorm gemis hebben aan aanraking de zogenaamde huidhonger die mensen van nature hebben. Ook de Corona periode heeft aan veel mensen duidelijk gemaakt dat aanraken een basisbehoefte is. Massage biedt hiervoor dan ook de ideale oplossing.

Bij het ouder worden verandert het lichaam: het wordt veel gevoeliger, de spieren en gewrichten worden stijver en de huid veel dunner. Vele senioren kampen met slaapproblemen of maken zich zorgen over de toekomst. Ze zijn vaak fysiek wat meer beperkt . Seniorenmassage vraagt dan ook een aangepaste zachte massage die rekening houdt met de gevoeligheden van het ouder worden.

Jammer genoeg komen senioren meestal pas in aanraking met massage bij een kinesist na fysieke problemen. Waarom niet preventief werken? Massage biedt naast ontspanning ook pijnvermindering, laat je beter slapen, verbetert de doorbloeding, geeft je weer positieve energie en mooiere huid… Zoveel redenen om regelmatig een massage te ontvangen op elke leeftijd! Zowel mannen als vrouwen.

Hoe verloopt dit praktisch?

Standaard gebeurt een massage liggend op een massagetafel en wordt er gemasseerd met aangepaste olie of crème. Borsten en kruis blijven steeds bedekt met een handdoek. U kan ten alle tijde uw slip en BH aanhouden als u dat wenst.

Blijft u liever gekleed? Geen probleem. De massage gebeurt dan wel zonder olie en is iets minder intens maar het kan perfect.

Is het fysiek niet mogelijk op uw buik te liggen? Dan kan een rug-en schoudermassage nog prima uitgevoerd worden op een massagestoel. Bij een stoelmassage wordt steeds de kleding aangehouden.

Zit u in een rolstoel? Dan is een massage uiteraard iets beperkter. Rolstoelmassage gebeurt ook gekleed. Armen en onderbenen kunnen wel met olie gemasseerd worden.

Uiteraard kan u ook kiezen voor een hand en/of voetmassage.