Pijn en spanning

Pijn is een uiting van lichaam en geest dat er iets mis is en er dringend iets moet gedaan worden om beide terug in balans te brengen.

Door ziekte, een ongeval, fysieke overbelasting, stress, ouderdom,… kunnen er blokkades in het lichaam ontstaan die zorgen voor pijn en vermoeidheid. Doordat je niet meer goed kan doen wat je eerst deed word je vaak depressief , ga je negatief denken, futloos en verlies je je zelfvertouwen.

Andersom als je je mentaal of emotioneel slecht voelt gaat dit ook doorwegen op het lichaam en krijg je vroeg of laat fysieke klachten. Zo kom je in een vicieuze cirkel die niet zelden leidt tot een burnout, chronische vermoeidheid, fibromyalgie , hartklachten,overgewicht, enz.

Pijnbestrijding is dan ook meer en meer belangrijk in onze samenleving. Soms kan de geneeskunde niets (meer) doen om je te genezen maar kan het leven nog “leefbaar” blijven door de pijn weg te nemen of althans te verminderen.

Massage is geen wonderkuur maar het is in elk geval een stap in de goede richting. Het is steeds belangrijk bij erge pijn eerst een dokter te raadplegen.

Hoe verloopt een sessie?

Tijdens de eerste sessie doe ik een intake-gesprek zodat ik een idee heb wat er speelt en wat je verwacht. Aan de hand hiervan wordt een massageplan opgemaakt. Omdat pijn vaak chronisch is zijn soms meerdere sessies nodig om goed op het lichaam te kunnen inwerken. De tijd van een sessie is afhankelijk van wat er nodig is en wat je kan verdragen meestal tussen 30-60 min.

Welke technieken worden hiervoor gebruikt?

Afhankelijk van de klachten en de mogelijkheden bij de klant kan dit variƫren. Er kunnen technieken gebruikt worden uit de triggerpoint, fibromassage, shiatsu, Dorntherapie, Resett, TTouch, lymfedrainage, reflexologie, enz. Dit hangt af van wat het lichaam op dat moment nodig heeft.

Een volledige shiatsu -sessie kan vanaf eind 2020.